Svetovni dan mladih 2023

Objavljeno: 04. 01. 2023

|

Kategorije: Mladi

<strong>Svetovni dan mladih</strong> <em>2023</em>

SDM bo potekal med 1. in 6. avgustom 2023 v Lizboni na Portugalskem. Dnevi po škofijah bodo potekali od 26. do 31. julija.

SDM je namenjen mladim od 15. do 35. leta starosti, ki si želijo biti del srečanja, ki temelji na izkušnji Jezusa Kristusa in njegove Cerkve ter druženju s svojimi vrstniki. 

“Marija je vstala in se odpravila v naglici” (Lk 1,39) je svetopisemski citat, ki ga je papež Frančišek izbral za geslo SDM. Marija iz Nazareta je eden izmed velikih zgledov krščanske poti. Uči nas, kako reči Bogu “da”. Odhod v naglici predstavlja držo, na katero papež Frančišek v sporočilu za Svetovni dan mladih v Lizboni 2023 nakazuje: “Naj bo evangelizacija mladih dejavna in misijonarska, saj bodo tako prepoznali in pričevali o navzočnosti živega Kristusa.”

Prijave za SDM za vse zainteresirane mlade iz Slovenije centralno zbira Katoliška mladina. Nekatere izmed skupnosti (salezijanci, MVM, neokatehumeni) bodo organizirale dodaten program, na katerega se bo možno prav tako prijaviti preko centralne prijave.

Podrobnosti o dogodku ter informacije o nakupu paketa SDM so objavljene na slovenski spletni strani Svetovnega dneva mladih

 

 

Povej naprej.