Praznik Brezmadežne: v jaslicah je poleg Jezusa najlepša Marija

Objavljeno: 05. 12. 2023

|

Kategorije: Advent, Družina, Duhovnost

Praznik <em>Brezmadežne</em>: v jaslicah je poleg Jezusa najlepša <strong>Marija</strong>

Na praznik Brezmadežne pomagajmo otrokom približati pomen tega praznika. Nagovorimo jih lahko s prebranim razmišljanjem:

Veste, kaj je ob Detetu Jezusu najlepše v betlehemskem hlevčku?

Mi Jezusa v jaslicah polagamo na slamo. S tem hočemo pokazati, kako je na zemlji delil usodo najbolj ubogih in preprostih ljudi. A Jezus je vendarle imel to, česar mnogi otroci še danes nimajo: toplo mamino naročje! Jezus ni bil sirota, imel je ljubečo mater Marijo.

Marija je nekaj najlepšega, kar imamo ob Jezusu. Cerkev od davnine poje v latinski pesmi: “Vsa lepa si, o Marija!” Veste, zakaj je Marija tako lepa, da jo občuduje celo sam Bog? Pesem nam pove, zakaj: “Ker na tebi ni madeža izvirnega greha!” Zato jo je Gospodov angel pozdravil: “Milosti polna!” Bila je polna Boga, saj ga je devet mesecev kot otroka nosila v svojem telesu.

Vi dobro veste, kako nekaj lepega in prijetnega za otroka je biti v objemu materine ljubezni! Poglejte otroka v materinem naročju! Ko je zazrt v njen obraz, je srečen, blažen, nič drugega ne potrebuje, to mu zadošča.

Poznamo lepo misel: “Po Mariji k Jezusu!” in to danes ponovimo: “Z Marijo k Jezusu!” To je najbolj varna pot do njega. Ona je dobra, ljubeča in skrbna mati.

Ona ima vse otroke enako rada. Ona je mati nas vseh, zato smo mi med seboj bratje in sestre. Če želimo Marijo ljubiti, ji pokažimo s tem, da ljubimo naše brate in sestre doma in po svetu.


Vir: Adventni koledar 2023, MSS

Foto: L.M.

Obj.: L.M.

Povej naprej.