Papež Frančišek. Ljubezen zmaguje. DeliJezusa.

Objavljeno: 10. 07. 2015

|

V tokratni spremni besedi neposredno povzemamo blog, ki ga piše Andy Lesnefsky:

Fulton Sheen (1895-1979), nadškof v ZDA, je rekel: „V naši državi ni sto ljudi, ki sovražijo Katoliško Cerkev, temveč je na milijone ljudi, ki sovražijo tisto, kar mislijo, da Katoliška Cerkev je.“ To je v današnjih časih zelo aktualno.

Odkar je vrhovno sodišče v ZDA uzakonilo istospolne poroke, se veliko razpravlja o tem po socialnih medijih. Kako se na to odzovemo kristjani? Verjamemo v ljubezen, vendar kaj to pomeni za nas kot kristjane?

Menim, da moramo zasledovati zgled papeža Frančiška. Na sedanjem obisku v Južni Ameriki je rekel: „Ne evangeliziramo z velikimi besedami ali pa z zapletenimi zamislimi, temveč z veseljem evangelija.“ Veliko besed katoličani izrečemo o cerkvi in o poroki, svet pa te besede dojema kot nepomembne. Če svet ne vidi našega pričevanja ljubezni in svetosti zakramenta zakona, potem preprosto te besede dojema kot nepomembne. Trdno verjamem, da je največja moč kristjanov v ljubezni in to ljubezen moramo širiti med nove ljudi.

Naloge za poglobitev:

  • Bodi pripravljen na soočenje z ljudmi. Rad imej ljudi, ki ti jih Bog pošlje naproti, posebej še tiste, ki ti gredo na živce ali pa se zaradi njih počutiš neprijetno.
  • Razmisli o svojem poslanstvu, da greš ven in deliš „veselo novico“. Kako se odzivaš temu klicu?
  • Moli za svoje prijatelje, ki še ne poznajo Jezusa. Prosi Boga za modrost, da boš lahko podelil svojo vero z njimi.

Lep teden ti želi ekipa #deliJezusa

Povej naprej.