Da, Oče, grem v tvoj vinograd!

Objavljeno: 15. 12. 2015

|

Misliš, da živiš zgledno krščansko življenje, izpolnjuješ Božje zapovedi, hodiš k maši, moliš, bereš svete besede, in vendar živiš, kot da jih ne bi slišal? Velikokrat rečeš Očetu svoj DA? Potem pa ugotoviš, da spoštovanje njegove volje ni lahko in najdeš izgovore, zakaj raje ne bi ravnal tako. Si s svojim odnosom do življenja in soljudi hitro zadovoljen? Meniš, da se nima smisla truditi, da bi bil boljši?

Jezus hoče s priliko povedati, da ne bodimo kot farizeji, ki se delajo, da so pravični, druge pa obsojajo zaradi njihovega nesrečnega položaja. Jezus nikogar ne obsoja. Vsem želi le pomagati in jih ponovno najti. Zato pravi, da bi cestninarji in prostitutke prej prišli v Božje kraljestvo, ker so se zavedli svoje teme, se dvignili iz dna in se spreobrnili.

Naloge:

  • Razmisli, kdaj si ravnal kot farizej in se počutil večvrednega ter pravičnega.
  • Skušaj narediti dobro delo za kakšno osamljeno osebo, ki jo poznaš, in ji nameni vsaj topel pozdrav ali nekaj prijaznih besed.
  • Zmoli za vse osamljene, zapuščene, zlomljene in potrte, da bi v Jezusu našli smisel in moč za spreobrnjenje svojih življenj.

Želimo ti blagoslovljen dan!

ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.