Pripravimo Mu najlepše praznovanje Njegovega rojstva

Objavljeno: 23. 12. 2015

|

Ko oče in mati pričakujeta rojstvo svojega otroka, se želita nanj čim bolj pripraviti. Želita si, da bi novorojeno dete prišlo v topel in ljubeč dom. Bolj kot se bliža dan otrokovega rojstva, bolj starša hitita s pripravami in vsak dan bolj nestrpno pričakujeta njegov prihod.

Pa ti? Imaš že vse pripravljeno za prihod našega malega Odrešenika? Si v svojem srcu že pripravil tople in mehke jasli Zanj? Naše malo sveto dete ne želi, da se na Njegovo rojstvo pripravimo samo s stvarmi, ki se vidijo le navzven. Ne želi, da ga pričakamo obremenjeni in raztreseni. Njegovo rojstvo je rojstvo Miru in Ljubezni. Pripravimo Mu najlepše praznovanje Njegovega rojstva!

  • Razmisli, katere nepotrebne, le navzven vidne stvari ti onemogočajo, da bi se dobro in v miru pripravil na Jezusovo rojstvo. Poskusi se jim izogniti.
  • Danes namesto nekoga v družini opravi delo, da si bo lahko vzel nekaj trenutkov zase, ki jih bo namenil za svojo pripravo najlepšega praznovanja Jezusovega rojstva.
  • Zmoli za vse nerojene otroke naslednjo molitev: »Gospod Jezus, obudi v nas spoštovanje do vsakega nerojenega človeškega življenja, naredi nas sposobne v sadu materinega telesa gledati čudovito delo Stvarnika, daj, da bodo naša srca velikodušno sprejela vsakega otroka, ki vstopa v življenje. Amen. Marija, kraljica družine, prosi za nas! Nedolžni otroci, prosite za nas!« (papež Benedikt XVI)

Jezus Kristus te ljubi in želi, da se pripraviš na Njegovo rojstvo z vsem srcem!
Ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.