Manj je več …

Objavljeno: 10. 02. 2016

|

Začenjamo štiridesetdnevno pripravo na praznik vseh praznikov – veliko noč. To je čas milosti. Od nas pa je odvisno, kako jih uporabimo. Jezus nas kliče, da se ob odpovedi, molitvi in dobrih delih spreobrnemo, da bo naše življenje podarjanje Bogu in bližnjim.

Postni čas v letu usmiljenja nas še posebej vabi, da ob priznanju lastnih napak, doživimo Božjo usmiljeno ljubezen in jo nato podarjamo naprej. To pomeni, da ne živimo zgolj sami zase in strežemo lastnim željam, ampak da začnemo gledati na ljudi okoli nas. V trpečih, bolnih, osamljenih, izgubljenih in nesrečnih moramo videti trpečega Kristusa in jim s pogovorom, bližino, materialnimi dobrinami in molitvijo stati ob strani. Vedno so med nami ljudje, ki nas potrebujejo.

Izzivi:

  • Izberi si konkretno postno vajo, s katero boš krepil svojo voljo za boj z grehom (odpoved sladkarijam, kavi …, več molitve, delavniška sveta maša …, pomoč/obisk starejših, pogostejša denarna pomoč …, branje knjige z duhovno vsebino …).
  • Vprašaj nekoga, kaj mu pomeni postni čas, in tudi sam povej svoje mnenje.
  • Pojdi danes k sveti maši in se udeleži obreda pepeljenja.
  • Ne pozabi: danes je dan strogega posta, kar pomeni, da se katoličani samo enkrat na dan do sitega najemo (od 18. od 60. leta) in ne uživamo mesnih jedi.

Milosti poln postni čas ti želimo!
Ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.