Vaja dela mojstra

Objavljeno: 12. 02. 2016

|

Vaja dela mojstra

Skoraj gotovo se vam je že zgodilo, da ste si za post izbrali preizkušnjo, ki je niste mogli izpolniti. Mogoče ste si izbrali, da boste molili dva rožna venca, pa ste pogosto med molitvijo zaspali. Mogoče ste se trudili biti prijazni do vseh bližnjih, pa ste na cesti srečali ravno tistega, ki vam je že od osnovne šole šel na živce in … Ali pa ste bili kot menih v zgodbi tokratnega govornika, ki se ni mogel upreti klobasi.

Jezus ve, da smo slabotni in nam vedno znova daje novo priložnost, da se poboljšamo. Zato se v tem postnem času ne ustrašimo, če nam kdaj ne bo uspelo, ampak vztrajajmo naprej. Bog daje rast tistim, ki vztrajno delajo vajo.

Izzivi:

  • Z enim od bližnjih se pogovori o tem, kaj si si izbral za postno akcijo. Skupaj prosita Jezusa, da bi blagoslavljal ta postni čas.
  • Bližnjemu naredi majhno dobro delo (npr. sodelavcu prinesi kavico, starejši gospe/ staršem prinesi rožico, sozakoncu zmasiraj hrbet, …).
  • Izberi si svetopisemski stavek ali pa Jezusovo molitev: “Gospod Jezus Kristus, Božji Sin, usmili se mene, grešnika.” in ga/jo večkrat na dan v mislih ponovi.

Blagoslovljen post!
Ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.