Jezus med begunci

Objavljeno: 19. 02. 2016

|

Jezus nas vedno znova preseneča s svojo odprtostjo do vseh ljudi, zato ga lahko srečujemo povsod, tudi dandanes med begunci. Saj je bil tudi on sam, že takoj po svojem rojstvu, na begu pred kraljem, ki se je bal za svojo oblast in bogastvo. V zadnjem času zaradi množic, ki prehajajo naše meje, med nami prevladujejo strah in predsodki. Zato velikokrat pozabimo, da so begunci prav tako ljudje s srcem in dušo, ki ne potrebujejo samo materialne pomoči, temveč naš nasmeh, toplino, prijateljsko roko – en košček Jezusa.

Skušajmo biti pravi kristjani z odprtim srcem, ki sprejema vse ljudi. Potrudimo se videti v drugih Jezusa in ne dovolimo, da nas strah pred neznanim ali drugačnim pri tem ovira. Tako bodo tudi drugi v naših ravnanjih prepoznali božjo ljubezen. Jezus pa nam bo ob končnem srečanju z njim lahko dejal: ”Tujec sem bil in ste me sprejeli” (Mt 25,35).

Izzivi:

  • Danes premisli o svojem odnosu do begunske problematike in o kakšni drugi
    življenjski situaciji, ko morda nekoga kot tujca nisi sprejel.
  • Skušaj najti način, kako pomagati nekomu, ki v svoji okolici ni sprejet, bodisi s prijazno besedo ali dejanjem, bodisi s prispevkom v dobrodelne namene.
  • V vsakdanji molitvi se spomni nesrečnih ljudi, ki so zaradi svoje rase, narodnosti ali vere preganjani, in vseh tistih, ki so zaradi svoje drugačnosti izključeni iz družbe.

Blagoslovljen dan!
Ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.