Samo Jezus ozdravlja v celoti

Objavljeno: 25. 02. 2016

|

Ko nekdo zboli za hudo boleznijo, se po navadi sprašuje: “Zakaj? Zakaj ravno jaz? Kaj sem takega zagrešil, da je to doletelo ravno mene? In to kljub zdravemu načinu življenja ter kljub temu da sem veren?!” Če za bolezen, ki jo prestajamo, krivimo Boga, smo v zmoti. Jezus sam je namreč s svojim trpljenjem na križu trpel tudi za naše bolezni. V 2. Mojzesovi knjigi nas tolaži: “Kajti jaz sem Gospod, tvoj zdravnik” (2 Mz 15,26).

Bog ne izbira, koga bo ozdravil. On ozdravlja vse, le ljudje tega žal ne vidimo tako. Kdor ne bo ozdravljen na tem svetu, bo vsekakor ozdravljen v večnosti. To nam obljublja. Dragi bolniki, bodite pogumni in se zavedajte, da se Bog poveličuje v naših telesih.

Izzivi:

  • Razmisli o svojih ranah in bolečinah. Ali za to kriviš Boga? Potrudi se, da boš v vsem, kar se ti v življenju dogaja, znal prepoznati, da je to del Božjega načrta.
  • Danes naredi nekaj za svoje zdravje in si vzemi čas za sprehod ali tek.
  • V večerni molitvi se spomni vseh bolnih in trpečih. Prosi Boga za pogum, da v svoji bolezni ne bi omagali, temveč se veselili ozdravljenja na tem svetu ali v večnosti.

Pogumno stopi v nov dan z Jezusom!
Ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.