Živeti za drug svet

Objavljeno: 01. 03. 2016

|

Ko zbolimo ali se srečamo s telesno obnemoglostjo, potrebujemo pomoč in bližino različnih ljudi. Pri tem je poleg telesne oskrbe še bolj pomembna duhovna. To nam nudijo bolniški duhovniki, med drugim tudi z zakramentom bolniškega maziljenja, ki ni namenjen le umirajočim in starejšim. Ko namreč kljub vsej pomoči drugih ne zmoremo več, prosimo Jezusa, da nam pomaga nositi križ. On je vedno ob nas in čaka našo ljubezen in zaupanje.

Vse izkušnje trpljenja in bližine smrti so lahko posebna milost, saj nas soočijo z lastno umrljivostjo in (ne)vero v novo življenje. Vzpodbudijo nas, da se trudimo postati boljši ljudje in kristjani. Pot v nebeško kraljestvo je namreč tlakovana z molitvijo in dobrimi deli. Zato ne živimo samo za ta svet in tuzemeljske dobrine, temveč si želimo in si prizadevajmo le za najboljše – nebesa!

Izzivi:

  • Spomni se kakšne situacije, ko si bil morda ti ali tvoj bližnji blizu smrti – ali je ta izkušnja poglobila tvojo vero? Zahvali se Bogu, ki ti vsak dan daje novo priložnost za spremembo v tvojem življenju.
  • Ob soočenju s trpljenjem drugega mu pomagaj oziroma omogoči tudi duhovno podporo, z molitvijo in zakramenti.
  • Zmoli za vse umirajoče, da bi se mogli pred slovesom spraviti z bližnjimi in Bogom.

Imej nebeško lep dan!
Ekipa #deliJezusa

 

Povej naprej.