Papež otrokom Katoliške akcije: Bodite »mali mostovi«

Objavljeno: 17. 12. 2019

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papež <em>otrokom Katoliške akcije</em>: Bodite <strong>»mali mostovi« </strong>

Papež Frančišek je v tradicionalno avdienco pred božičem sprejel otroke Katoliške akcije. V kratkem nagovoru jih je spomnil, da je Jezus s svojim rojstvom postal most med Bogom in ljudmi ter da so tudi oni poklicani, da bi postali mali »mostovi« tam, kjer so. Prav tako jih je povabil, naj se pri Mariji in sv. Jožefu učijo, kako vsak dan slediti Jezusu.

»Zahvaljujem se vam za vaš obisk, za voščila in predvsem za molitve. Iz srca jih vračam ter vam želim, da bi Zveličar dopolnil veselje, ki ga danes vidim na vaših obrazih,« jim je dejal papež Frančišek.

Dal pa jim je tudi domačo nalogo. Naročil jim je namreč: »Na božični dan se zberite v molitvi z istim začudenjem, kot so ga doživeli pastirji. Glejte Dete Jezusa, ki je prišel na svet, da bi prinesel Božjo ljubezen, ki dela vse stvari nove. Jezus je s svojim rojstvom postal most med Bogom in ljudmi, spravil je zemljo in nebo, ponovno je združil v eno celoten človeški rod. In danes tudi vas prosi, da bi postali mali mostovi tam, kjer živite. Če smo povezani z Jezusom, to lahko storimo.«

Vir: Radio Vatikan

Uredila: Mojca Bertoncel

Povej naprej.