Papež: vsi zmolimo očenašv sredo 25. marca opoldan

Objavljeno: 23. 03. 2020

|

Kategorije: Nekategorizirano

<strong>Papež</strong>: vsi zmolimo očenaš<em>v sredo 25. marca opoldan</em>

V nedeljo 22. marca je sveti oče povabil vse vernike, da se povežemo v molitvi pred grožnjo pandemije in da v sredo, 25. marca opoldne, skupaj zmolimo očenaš. Povabil je še, da ga spremljamo, ko bo v petek, 27. marca, ob 18. uri vodil molitev na pročelju bazilike sv. Petra.

“Dragi bratje in sestre!
V teh dneh preizkušnje, medtem ko človeštvo trepeta pred grožnjo pandemije, bi rad predložil vsem kristjanom, da združimo svoje glasove in jih usmerimo v nebo. Vabim vse cerkvene poglavarje in voditelje krščanskih skupnosti skupaj z vsemi kristjani različnih veroizpovedi, da se obrnemo na Najvišjega, vsemogočnega Boga in skupaj istočasno zmolimo molitev, ki nas jo je naučil naš Gospod Jezus Kristus. Vabim torej vse, da zmolimo večkrat na dan, vsi skupaj pa Očenaš naslednjo sredo 25. marca opoldne. Na dan, ko se mnogo kristjanov spominja oznanila Devici Mariji o učlovečenju Besede, naj Gospod prisluhne enodušni molitvi vseh svojih učencev, ki se pripravljamo na praznovanje zmage vstalega Kristusa.”

Papeževa petkova molitev ob 18. uri

“S tem istim namenom bom naslednji petek 27. marca ob 18. uri vodil molitev na pročelju bazilike sv. Petra, pred praznim trgom. Že zdaj vabim vse, da se duhovno pridružite s pomočjo sredstev obveščanja. Prisluhnili bomo Božji Besedi, povzdignili bomo svojo prošnjo, počastili bomo Najsvetejše, s katerim bom ob koncu dal blagoslov Urbi et Orbi, mestu in svetu, ki mu bo priključena možnost prejema popolnega odpustka.”

Našo bližino naj začutijo…

“Na pandemijo virusa želimo odgovoriti z vseobsežnostjo molitve, sočutja, nežnosti. Ostanimo povezani. Naj začutijo našo bližino tisti, ki so najbolj osamljeni in preizkušani. Našo bližino naj začutijo zdravniki, zdravstveni delavci, medicinske sestre in medicinski brati. Našo bližino naj začutijo oblasti, ki morajo sprejeti trde ukrepe, a za naše dobro. Našo bližino naj začuti policija, vojaki, ki se trudijo na cestah vedno ohranjati red, da se izpolni stvari, ki jih zahteva vlada za dobro vseh nas. Bližino naj začutijo vsi.”

Papeževa bližina prebivalcem Hrvaške

“Svojo bližino izražam tudi prebivalcem Hrvaške, ki jih je danes zjutraj prizadel potres. Gospod naj jim da moč ter solidarnost, da se bodo lahko soočili s to nesrečo.”

Na koncu je še vse povabil, da vzamemo v roke Sveto pismo: “In ne pozabite. Danes vzemite evangelij in mirno ter počasi prebirajte 9. poglavje Janezovega evangelija. Tudi jaz bom to storil. Vsem bo dobro delo.”

Vir: RV

Foto: Vatican Media

uredil: Luka M.

Povej naprej.