Nadškof Stanislav Zore o pogrebu upokojenega g. nadškofa Alojza Urana

Objavljeno: 14. 04. 2020

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

Nadškof <em>Stanislav Zore</em> o <strong>pogrebu upokojenega g. nadškofa Alojza Urana</strong>

Dragi bratje in sestre, dragi prijatelji pokojnega nadškofa Alojza Urana in vsi, ki ga boste pogrešali, pogrešali njegov smeh, pogrešali njegovo oznanjevanje in pogrešali njegovo pesem. Pokojni gospod nadškof bo pokopan v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Prav je, da je pastir pokopan tam, kjer je živel svojo daritev Bogu in ljudem, kjer je za ljudi molil in kjer je zanje daroval svete maše.

Znano vam je, da ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa še vedno pogojujejo številna področja našega življenja. Zato bo tudi pogreb pokojnega nadškofa Urana v družinskem krogu njegovih najožjih sorodnikov in najbližjih sodelavcev duhovnikov. Vemo, da vas je veliko, ki bi želeli biti navzoči ob njegovem pogrebu. Zato smo se dogovorili z Televizijo Slovenija in Radiem Ognjišče, da bosta prenašala sveto mašo in pogreb nadškofa Urana. Televizijski prenos bo na drugem programu TVSLO. Pogrebna slovesnost bo jutri, v sredo, 15. aprila, ob 16. uri, torej ob štirih popoldne. Prosim in spodbujam vas, da slovo od pokojnega nadškofa spremljate od doma, ker vstop v stolnico ne bo mogoč. Tudi v okolici stolnice veljajo omejitve gibanja.

Vsi, tudi narodne noše in vsi drugi pa boste lepo povabljeni, da se kasneje skupaj s slovesno sveto mašo Bogu zahvalimo za dar življenja nadškofa Urana ter za zgled zvestega služenja Bogu, Cerkvi in našemu narodu. Ta sveta maša bo takoj, ko bodo razmere to omogočale. O tem boste pravočasno obveščeni.

Jutri pa bodimo povezani v molitvi in prošnji zanj. Vem, da bo odsotnost s pogreba za marsikoga žrtev. Sprejmimo to žrtev in jo položimo v Božje srce za našega dragega pokojnega nadškofa Alojza.

+Stanislav Zore

 

Povej naprej.