Bližajo se šmarnice z zgodbami o najlepših Marijinih imenih: Kako se lahko pripravimo nanje?

Objavljeno: 27. 04. 2020

|

Bližajo se <em>šmarnice</em> z zgodbami <strong>o najlepših Marijinih imenih</strong>: <em>Kako se lahko</em> <strong>pripravimo nanje?</strong>

Maj je Marijin mesec, mesec šmarnic, ki se jih otroci vsako leto še posebno veselijo. Letos jih bomo doživljali drugače, vsak na svojem domu, s svojimi najbližjimi. V tem času pa bomo vseeno imeli priložnost, da se preko Pastoralnega portala Pridi in poglej vsak večer povežemo z drugimi šmarničarji, ki bodo sledili šmarnični zgodbi o najlepših Marijinih imenih, ki jih bo skupaj s svojimi domačimi odkrivala deklica Lea. In ne le to, vabimo vas, da skupaj tudi ustvarjamo!

Še lepše nam bo, če se bomo na šmarnice dobro pripravili in ustvarili šmarnično vzdušje. Kako lahko to naredimo? Preprosto!

  • Izberite poseben kotiček v vašem domu, ki bo postal molitveni kotiček vaše družine; mesto, kjer se boste ob večerih družili, molili, prebirali šmarnične zgodbe in ga bogatili z izdelki, ki jih boste ustvarjali. V molitveni kotiček postavite mizico (ki naj bo tako visoka, da jo bodo otroci zlahka dosegli) in nanjo razgrnite lep prtiček. Na prtiček postavite Marijino podobo ali kipec, prednjo pa vazico z rožami. Okrog mizice položite blazine za sedenje ali stole.
  • Vsak dan ob isti uri se vsi člani družine zberite v molitvenem kotičku in najprej preberite kratko zgodbo o deklici Lei, ki odkriva pomen različnih Marijinih imen. Vsaki zgodbi bo dodana tudi kratka dejavnost za celo družino, s pomočjo katere boste lahko ustvarjali ali se igrali.
  • Letošnje šmarnice prinašajo kratko spodbudo tudi za odrasle! Za starše, zakonce, odrasle in vse, ki si želite nekaj časa nameniti sebi, osebnemu premišljevanju, pogovoru s sozakoncem ali drugo odraslo osebo, smo za vsak dan pripravili kratko vprašanje ali dejavnost samo za vas … lahko jih delite s svojim zakoncem, mamo, očetom ali pa preprosto namenite stiku z samim seboj.

Da se bomo vsi šmarničarji čutili povezani med seboj, vas prosimo, da z nami delite fotografije svojih izdelkov, ki jih lahko pošljete na elektronski naslov:  [email protected] in z veseljem jih bomo objavili na spletni strani Pastoralnega portala Pridi in poglej in Facebook strani Portal Pridi in poglej.

Pridružite se nam na Pastoralnem portalu Pridi in poglej, na Facebook strani Portal Pridi in poglej ali Instagramu Pridiinpoglej, kjer bo objavljeno gradivo za posamezni dan.

Veselimo se druženja z vami!

Povej naprej.