14. maja se verniki vseh ver povežimo vmolitvi za človeštvo

Objavljeno: 12. 05. 2020

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<strong>14. maja</strong> se verniki vseh ver povežimo v<em>molitvi za človeštvo</em>

»Moliti za človeštvo.« To je geslo, s katerim Visoki odbor za človeško bratstvo v petnajstih jezikih vabi ljudi po vsem svetu, da bi se 14. maja združili v molitvi, postu in delih usmiljenja. Papež Frančišek vabi katoličane, da se pridružijo tej pobudi, saj trdi, da »ima molitev univerzalno vrednost«.

 

Moliti za človeštvo

Našim bratom, ki verujejo v Boga Stvarnika; našim bratom v človeštvu po vsem svetu.

Naš svet se danes sooča s hudo nevarnostjo, ki ogroža življenje milijonov oseb po vsem svetu, z drugimi besedami s hitrim širjenjem koronavirusa (covida-19). Medtem ko poudarjamo pomen vloge zdravnikov ter znanstvenega raziskovanja pri soočanju s to epidemijo, se ne pozabimo v takšni hudi krizi obrniti k Bogu Stvarniku z molitvijo, s prošnjo in deli usmiljenja; vsaka oseba, na vseh koncih sveta, v skladu s svojo religijo, vero ali naukom, da bi On odstranil to epidemijo, nas rešil te nadloge, pomagal znanstvenikom najti zdravilo, ki bi jo premagala, ter da bi On rešil svet pred zdravstvenimi, ekonomskimi in humanitarnimi posledicami širjenja te tako hude okužbe.

Visoki odbor, v skladu s cilji Dokumenta o človeškem bratstvu, predlaga, naj bo 14. maj dan molitve, posta in prošnje za človeštvo ter vabi vse verske voditelje ter osebe po vsem svetu, naj odgovorijo na to človekoljubno povabilo ter se enoglasno obrnejo na Boga, da bi obvaroval človeštvo, mu pomagal premagati pandemijo, ponovno vzpostavil varnost, stabilnost, zdravje in blaginjo ter napravil naš svet, po koncu pandemije, bolj človeški in bratski.

Visoki odbor za človeško bratstvo

Vir: Vatican News – slovenska redakcija

Foto: Vatican News

Luka M.

Povej naprej.