Izjava Mattea Brunija glede prenehanja prenosov papeževih maš v Domu sv. Marte

Objavljeno: 14. 05. 2020

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<em>Izjava</em> Mattea Brunija glede <strong>prenehanja prenosov papeževih maš</strong> v Domu sv. Marte

Po besedah Mattea Brunija, direktorja Tiskovnega urada Svetega sedeža bodo po sveti maši v ponedeljek, 18. maja 2020, na oltarju sv. Janeza Pavla II. v baziliki sv. Petra, prenehali s prenosi zasebnih svetih maš papeža Frančiška v Domu sv. Marte.

Direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni je v odgovoru na novinarska vprašanja izjavil sledeče: »Potrjujem, da bo 18. maja ob spominu na stoletnico rojstva sv. Janeza Pavla II. sveti oče obhajal jutranjo sveto mašo z neposrednim prenosom ob 7. uri v kapeli, kjer je grob svetnika, v vatikanski baziliki.

Istega dne se v Italiji, v številnih delih sveta se je že začelo, začne ponovno obhajanje svetih maš z navzočnostjo vernikov. Zaradi tega bodo naslednji dan, torek, 19. maja, prenehali neposredni prenosi jutranjih maš iz Doma sv. Marte. Papež Frančišek je v preteklih dneh izrazil željo, da bi se Božje ljudstvo lahko vrnilo k domačnosti občestva z Gospodom v zakramentih z udeležbo pri nedeljskem bogoslužju in s ponovnim začetkom vsakodnevnega obiska Gospoda in njegove Besede tudi v cerkvah.«

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.