Diakonska in mašniška posvečenja v letu 2020

Objavljeno: 22. 06. 2020

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

<strong>Diakonska</strong> in <strong>mašniška posvečenja</strong> v <em>letu 2020</em>

V Katoliški cerkvi v Sloveniji bo leta 2020 v štirih škofijah ter v eni redovni skupnosti posvečenih 6 novih diakonov in 7 novih duhovnikov.

Misijonska družba (CM) – lazaristi

Diakon Rok Vinko Žlender iz župnije Ma­ribor-­Sv. Marija bo prejel mašniško posvečenje v ljubljanski stolnici 29. junija 2020 ob 9. uri.

Škofija Koper

Diakonsko posvečenje bo 25. junija ob 10.00 v koprski stolnici. V diakona bo posvečen Tilen Kocjančič iz župnije Bertoki.

Nadškofija Ljubljana

Diakonsko posvečenje bo 25. junija v župniji Ježica ob 10.00, mašniško posvečenje pa v ljubljanski stolnici 29. junija ob 9.00. V diakona bosta posvečena Peter Čemažar iz župnije Ljubljana-Ježica ter Boštjan Dolinšek iz župnije Stranje. V duhovnika bodo posvečeni: Janez Potisek iz župnije Dol pri Ljubljani, Anže Cunk iz župnije Sv. Lovrenc-Kokrica, Martin Leban iz župnije Jesenice, Matej Rus iz župnije Šentvid pri Stični ter Tilen Oberwalder Zupanc iz župnije Jarše.

Mašniško posvečenje bo neposredno prenašal Radio Ognjišče.

Nadškofija Maribor

Diakonsko posvečenje bo 28. junija ob 16.00 v mariborski stolnici. V diakona bo posvečen Simon Lampreht iz župnije Sv. Andrej-Svečina.

Škofija Novo mesto

Diakonsko posvečenje in mašniško posvečenje bo v novomeški stolnici 29. junija ob 16.00. V diakona bosta posvečena Jakob Piletič iz župnije Kostanjevica na Krki ter Janez Meglen iz župnije Krka. V duhovnika bo posvečen Blaž Franko iz župnije Šentjernej.

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: Nadškofija Ljubljana

Obj.: M. B.

Povej naprej.