Papež v Brazilijo pošilja 18 ventilatorjev in 6 prenosnih ultrazvokov

Objavljeno: 18. 08. 2020

|

Kategorije: Vera

<em>Papež</em> v Brazilijo <em>pošilja</em> <strong>18 ventilatorjev</strong> in <strong>6 prenosnih ultrazvokov</strong>

Sveti oče neprenehoma poziva k velikodušnosti do ljudstev in držav, ki najbolj trpijo zaradi pandemije covida-19. Po besedah kardinala Konrada Krajewskega si tudi Apostolska elemozinerija na različne načine prizadeva konkretno izraziti papeževo bližino in naklonjenost v tem trenutku težke preizkušnje. V ta namen so iskali sanitetni material in medicinske naprave, da bi jih podarili zdravstvenim ustanovam, ki se nahajajo v izrednih razmerah ter v revščini, da bi mogle rešili in pozdraviti mnoga človeška življenja.

18 ventilatorjev Draeger za intenzivno zdravljenje in 6 prenosnih ultrazvokov Fuji bodo tokrat poslali zahvaljujoč neprofitni organizaciji Hope (Upanje), ki je preko različnih donatorjev poskrbela za nakup, prevoz in namestitev naprav visoke tehnologije.

Ob prihodu v Brazilijo jih bodo izročili bolnišnicam, ki jih je vnaprej predlagala Apostolska nunciatura, da bi moglo biti to dejanje solidarnosti in krščanske dejavne ljubezni resnično v pomoč najrevnejšim osebam, ki so pomoči potrebne.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.