Frančišek: Nežnost mame predstavlja nežnost Boga

Objavljeno: 21. 10. 2020

|

Kategorije: Vera

Frančišek: <strong>Nežnost mame</strong> predstavlja <em>nežnost Boga</em>

»Nežnost mame je simbol nežnosti Boga do nas«, je dejal sveti oče, ki je med splošno avdienco pojasnil, da se zaradi varnostnih razlogov ne more približati zbranim vernikom.

Med splošno avdienco, tik pred začetkom kateheze, je papež Frančišek zbranim v dvorani Pavla VI. dejal, da so zaradi koronavirusa poostrili varnostne ukrepe. Zato se ni mogel osebno približati zbranim na avdienci, da bi jim stisnil roko in jih pozdravil, kajti – čeprav imajo vsi zaščitne maske – obstaja možnost, da se med seboj preveč približajo in ni več obvezne medosebne razdalje. A kot je poudaril, je kljub fizični razdalji vsem blizu s srcem.

Sicer pa je sveti oče želel z zbranimi podeliti svoj vtis. Med branjem evangeljskega odlomka mu je pozornost pritegnil otrok, ki je jokal, mama pa ga je ljubkovala in ga hranila. »Tako počne Bog z nami, kakor ta mama,« je zatrdil papež. »S kolikšno nežnostjo je poskušala obrniti tega otroka, da bi ga nahranila. To so krasne podobe. […] Nežnost mame je simbol nežnosti Boga do nas. Nikoli utišati otroka, ki v cerkvi joče, nikoli, saj je glas, ki priteguje nežnost Boga,« je zatrdil in se mami z otrokom zahvalil za pričevanje.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.