Sveta maša in slavnostna akademija v Zavodu sv. Stanislava

Objavljeno: 11. 11. 2020

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

<em>Sveta maša in slavnostna akademija</em> v <strong>Zavodu sv. Stanislava</strong>

V Zavodu sv. Stanislava letos posebej obeležujejo spomin na svojega ustanovitelja nadškofa dr. Alojzija Šuštarja ob 100-letnici njegovega rojstva.

Epidemija je v zavodu močno spremenila delo že v spomladanskih mesecih in sedaj zopet v jeseni. Zaposleni se učijo novih načinov dela preko pouka na daljavo in spremljanja otrok, učencev, dijakov in študentov ter njihovih družin.

Praznik sv. Stanislava, našega zavetnika, želijo tudi letos, sicer drugače kot običajno, slovesno praznovati v petek, 13. novembra 2020. Prenos svete maše in akademije bo po spletu, na Youtube kanalu zavoda .

Sveta maša bo ob 15.30. Daroval jo bo ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM. Pri maši bodo molili za vse bolne zaradi covid-19 in drugih bolezni in tiste, ki so v težkih stanjih v bolnišnicah. Zahvalili se bodo tudi za dobrotnike, ki z duhovnimi in materialnimi darovi ter dobro besedo v javnosti podpirajo njihovo delovanje.

Slavnostna akademija bo ob 17.00. Škofovsko geslo nadškofa Šuštarja Božjo voljo spolnjevati je še posebej letos vodilo za Zavod sv. Stanislava in bo rdeča nit akademije.

 


Vir: direktor Zavoda, mag. Tone Česen

Foto: spletna stran zavoda

Obj.: M. B.

Povej naprej.