V Vatikanu potrdili veljavnost škofijskega postopka za priznanje svetosti Andreja Majcna

Objavljeno: 17. 11. 2020

|

Kategorije: Vera

<em>V Vatikanu</em> potrdili veljavnost škofijskega postopka za <strong>priznanje svetosti Andreja Majcna</strong>

Na spletni strani don Boskovih salezijancev donbosko.si so objavili novico, da je Kongregacija za zadeve svetnikov 23. oktobra 2020 po preučitvi obsežne dokumentacije o življenju in krepostih Božjega služabnika Andreja Majcna, duhovnika Družbe sv. Frančiška Saleškega, skrbno zbrane v škofijskem postopku, potrdila veljavnost veljavnost škofijskega postopka za beatifikacijo in kanonizacijo Božjega služabnika Andreja Majcna. Dokument je podpisal novi prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov msgr. Marcello Semeraro, novoimenovani kardinal.

Vrhovni postulator Pierluigi Cameroni ob tem dodaja, da je to »velik dosežek, sad strokovno in predano opravljenega dela v škofijski fazi postopka.« Posebej se zahvaljuje vicepostulatorju Alojziju Slavku Snoju in vsem sodelavcem, ki so na različne načine prispevali k temu, da bi Andrej Majcen v Cerkvi tudi uradno postal zgled krščanskega življenja in delovanja.

Postopek za priznanje svetništva sedaj teče dalje. Potrebno je pripraviti t. i. Positio, vrhovni postulator pa bo Kongregacijo za zadeve svetnikov zaprosil za imenovanje voditelja »rimskega« postopka.

 


Vir: donbosko.si

Foto: donbosko.si

Obj.: M. B.

Povej naprej.