Srečanje slovenskih škofov s p. Hansom Zollnerjem o zaščiti otrok in mladoletnih

Objavljeno: 18. 11. 2020

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

Srečanje <strong>slovenskih škofov s p. Hansom Zollnerjem </strong>o <EM>zaščiti otrok in mladoletnih</EM>

17. novembra so se slovenski škofje preko spleta srečali z jezuitom p. Hansom Zollnerjem, vodilnim cerkvenim strokovnjakom na področju zaščite otrok in mladoletnih ter predsednikom Centra za zaščito otrok (CCP) na papeški univerzi Gregoriana.

Tema srečanja je bila izmenjava stališč in izkušenj na področju prizadevanj Katoliške cerkve za zaščito otrok, mladoletnih in ranljivih odraslih. Pater Zollner je v predavanju slovenske škofe seznanil s prizadevanji Cerkve za zaščito otrok in mladoletnih v obdobju zadnjih dvajsetih let. Izpostavil je pomen ustrezne začetne in stalne formacije duhovnikov, redovnikov in redovnic ter škofe pozval, da so dejavni na tem področju. Prav tako je p. Zollner odgovarjal na vprašanja škofov, ki so vključevala teme s področja preventive, zavzemanja za žrtve spolnega nasilja ter izvajanja ustrezne pastoralne skrbi in spremljanja duhovnikov in drugih pastoralnih delavcev.

Slovenski škofje so p. Zollnerja seznanili z novimi dopolnjenimi smernicami za zaščito otrok ter delovanjem Ekspertne skupine za zaščito mladoletnih in ranljivih odraslih pri SŠK. P. Zollner je izrazil podporo vsem prizadevanjem škofom, ki gredo v smeri večjega ozaveščanja pastoralnih delavcev in vernikov o omenjeni temi.

Pater Hans Zollner je včeraj in danes v ločenih terminih predaval preko spleta tudi duhovnikom, višjimi redovnimpredstojnikom in predstojnicam, Ekspertni skupino ter članom obeh cerkvenih sodišč. Danes popoldne pa se bo prav tako preko spleta srečal s predstavniki medijev ter slovenskimi katehisti in katehistinjami.

Organizacija srečanja s p. Hansom Zollnerjem je del prizadevanj slovenskih škofov za okrepitev dosedanjega dela na področju zaščite otrok, mladoletnih in ranljivih odraslih.

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: Katoliška Cerkev

Obj.: M. B.

Povej naprej.