Papež zdravstvenemu osebju v Argentini: Ste nepoveličevani junaki pandemije

Objavljeno: 23. 11. 2020

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papež <em>zdravstvenemu osebju</em> v Argentini: Ste<strong> nepoveličevani junaki pandemije</strong>

»Ste nepoveličevani junaki te pandemije. Koliko izmed vas jih je dalo svoje življenje, da bi bili blizu bolnikom! Hvala za bližino, hvala za nežnost, hvala za strokovnost, s katero skrbite za bolne!« S temi besedami je papež Frančišek v video sporočilu izrazil svojo hvaležnost vsemu zdravstvenemu osebju v Argentini.

Sporočilo svetega očeta je objavila Komisija za pastoralo zdravja pri Argentinski škofovski konferenci ob dveh dogodkih: 21. novembra so obhajali »dan medicinskih sester in bolničarjev« ter obenem tudi praznik Marije Zdravja, 3. decembra pa bo potekal »dan zdravnikov«. »Želim biti blizu vsemu zdravstvenemu osebju – zatrdi papež v svojem sporočilu –, posebej v tem trenutku, ko nas pandemija vabi, naj bomo blizu možem in ženam, ki trpijo. Molim za vas, Gospoda z vsem srcem prosim, naj blagoslovi vsakogar izmed vas, vaše družine, ter vas spremlja pri vašem delu in pri težavah, na katere boste morda naleteli. Naj bo Gospod blizu vam tako, kot ste vi blizu bolnikom. In ne pozabite moliti zame,« sklene svoje sporočilo sveti oče.

V video sporočilu se izmenjavajo podobe zdravstvenih delavcev, ki vsak dan skrbijo za bolnike: v bolnišnici, v ambulanti, na hodniku zdravniki, medicinske sestre in bolničarji pregledujejo, negujejo ter s svojimi dejanji, besedami in pogledi tolažijo vse trpeče. Glas v ozadju izrazi veliko hvaležnost za njihovo delo ter topel in prisrčen pozdrav vsem tistim, ki dajejo vsak dan možnost bolnikom. »Želimo se vam zahvaliti, da skrbite za nas, za naše družine in prijatelje, da skrbite za našo krhkost,« nadaljuje glas ter sklene sporočilo z naslednjimi besedami: »Hvala, da ste nam bili blizu, da ste nas dosegli, da ste nam prisluhnili, da ste mislili na nas; hvala za vaš pogum, za vašo velikodušno požrtvovalnost, za vašo razpoložljivost, za vaše nesebično služenje, za vaše prizadevanje, za to, da ste nas spremljali in podpirali v upanju. Naj Bog blagoslovi in skrbi za vse naše zdravstveno osebje zdaj in vedno.« Zadnji prizori video sporočila pripovedujejo o nasmehih in veselih pogledih ter olajšanju na obrazih bolnikov.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.