Teden Karitas letos pod geslom: “Slišim te!”

Objavljeno: 23. 11. 2020

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

<strong>Teden Karitas</strong> letos pod geslom: <em>“Slišim te!”</em>

Teden Karitas, ki ga bomo obhajali od 23. do 29. 11., v letu 2020 obeležuje 30 letnico organizirane Karitas v Sloveniji, nagovarjalo pa nas bo geslo: »Slišim te«.

Nadškof Cvikl je ob tem povedal: »Letošnji teden Karitas bo drugačen, kot so bili dosedanji. Manj prazničen, pa bolj delaven. Vedno bolj se kaže, da ljudje v tem času negotovosti, strahu in nenehne grožnje potrebujejo psihosocialno pomoč. Z drugo besedo: iščejo nekoga, ki jih bo slišal in komur bodo lahko zaupali svoje težave. Malo je potrebno za povrnitev upanja: človeka je treba opaziti, ga sprejeti, mu prisluhniti, samo tako se bo počutil sprejetega, razumljenega in spoštovanega…«

Tako je za vse nas vabilo, da se ustavimo in prisluhnemo drug drugemu.

Romanje prostovoljcev Karitas na Slomškovo Ponikvo

Zaradi epidemije s Covid 19 letos tradicionalno romanje sodelavcev Karitas na Slomškovo Ponikvo odpade.

Sveta maša za sodelavce Karitas bo v nedeljo, 29.11.2020 ov 10h v maribosrki stolnici, kjer bo maševal mariborski nadškof in predsednik Slovenske karitas Alojzij Cvikl. Sveto mašo bo mogoče spremljati preko neposrednega prenosa na RTV SLO, 1. program.

Klic dobrote 2020

V sredo, 25. 11. 2020, bo potekal že 30. dobrodelni koncert Klic dobrote za pomoč družinam v stiski.

Zaradi epidemije bo izvedba koncerta v studio 1, RTV Slovenije. Spremljali pa ga bomo lahko v neposrednem prenosu na I. programu RTV Slovenije, Radia Slovenije in Radia Ognjišče od 20.05 dalje. V času koncerta in tudi še ves december bo Slovenska karitas zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski.

 

 

Povej naprej.