Devetdnevnica k Brezmadežni: ponedeljek – 8. dan

Objavljeno: 07. 12. 2020

|

Kategorije: Družina

<em>Devetdnevnica</em> k Brezmadežni: <strong>ponedeljek – 8. dan</strong>

Marija veruje v temini križa

Od Marije se učimo upati proti upanju. On ni nehala verovati, da bo njen Sin izpolnil Božji načrt odrešenja, čeprav ni točno vedela, kako.  V času največje temine, nas Bog ne pušča samih, ampak nam daje Marijo za svojo Mater.

Jn 19, 25–27
25 Poleg Jezusovega križa pa so stale njegova mati in sestra njegove matere, Marija Klopájeva in Marija Magdalena. 26 Ko je Jezus videl svojo mater in zraven stoječega učenca, katerega je ljubil, je rekel materi: »Žena, glej, tvoj sin!« 27 Potem je rekel učencu: »Glej, tvoja mati!« In od tiste ure jo je učenec vzel k sebi.

Nebeški Oče, premišljujemo kruto dogajanje ob križu tvojega Sina. V največji bolečini stojita tam njegova mati in ljubljeni učenec. Prosimo te za milost, da bi mogli spremljati žalostno Mater, da nas bo ona spremljala v času naše preizkušnje in trpljenja.

Gospod Bog, odpusti nam, če nismo vedno želeli, da bi hodila z nami Marija in nas podpirala v zvestobi do konca. Naj bomo njeni otroci, ki smo se rodili pod križem tvojega Sina, ona pa naj v nas najde drugega sina namesto Jezusa.

Zato naj nikoli ne podvomimo v tvojo ljubezen. Sklanjaj se v naše dneve in nam pomagaj, ko bo težko, zlasti pa naj nam bosta Jezusov križ in Marijina ljubezen vir nezlomljivega upanja za življenjsko potovanje.

Zdrava Marija … (ki je za nas križan bil)

 

Vir: Primož Krečič, Pot Marijine vere: premišljevanja za devetdnevnico pred Brezmadežno. Ljubljana; Salve, 2010.

Foto: KC

Luka M.

Povej naprej.