Božično sporočilo patriarhov in voditeljev Cerkva v Jeruzalemu

Objavljeno: 21. 12. 2020

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<strong>Božično sporočilo</strong> patriarhov in voditeljev <em>Cerkva v Jeruzalemu</em>

Patriarhi in voditelji Cerkva v Jeruzalemu so objavili skupno božično sporočilo, v katerem so izrazili upanje in podporo ter spomnili, da nas Bog spremlja v vseh življenjskih okoliščinah. Prav tako so spomnili na prisotnost različnih verskih skupnosti v Sveti deželi, kar je posebnost in dragocenost na Bližnjem vzhodu.

»Jezusovo rojstvo ni zgolj zgodovinsko dejstvo, ampak je nenehni dar za celotno stvarstvo.« Tako so v svojem božičnem sporočilu zapisali patriarhi in voditelji Cerkva v Jeruzalemu, ob tem pa poudarili, da »dar, ki nam ga Bog podarja v teh težkih časih, celotnemu stvarstvu prinaša upanje, prenovo in spodbudo«. Verski voditelji so posebej omenili »ta izreden čas pandemije covida-19, gospodarske krize, krivice in naraščajočega nasilja nad ranljivimi in šibkimi«. »Prisotnost Boga z nami v vseh okoliščinah je vir spodbude in opore,« še dodajo podpisniki sporočila ter izrazijo svojo solidarnost vsem ljudem po svetu, ki jih je prizadela pandemija in njene posledice na več ravneh, posebej prebivalcem Betlehema z okolico. Patriarhi in voditelji Cerkva v Jeruzalemu poleg tega zagotavljajo svojo molitev za to, da se bo s cepivom proti covidu-19 končala pandemija in bo mogoča vrnitev v normalno življenje«.

Sporočilo nadalje spominja, da »prisotnost krščanskih skupnosti, skupaj z drugimi verskimi skupnostmi v Sveti deželi, še naprej predstavlja bistven del družbenega, kulturnega in verskega mozaika na Bližnjem vzhodu«. Ob tem verski voditelji spominjajo, da nedavna oskrunitev bazilike Jezusovega smrtnega boja v Jeruzalemu kristjanom ne bo preprečila, da bi nadaljevali s svojim miroljubnim poslanstvom in pričevanjem. »Jezus se je rodil v času tesnobe, nasilja, izključenosti in revščine. Z nami je delil človeško meso in njegove meje, z izjemo greha, da bi mogli mi vsi preko njegovega trpljenja, smrti in vstajenja imeti življenje v polnosti,« sklenejo svoje sporočilo patriarhi in voditelji Cerkva v Jeruzalemu.

 


Vir: Vatican News

Foto: M. B. 

Obj.: M. B.

Povej naprej.