Sv. Mati Terezija z nami tudi ob božiču

Objavljeno: 23. 12. 2020

|

Kategorije: Vera

Sv. <strong>Mati Terezija</strong> z nami tudi <em>ob božiču</em>

Če je naša pozornost usmerjena le na praznovanje in darila, postane na božič zelo enostavno pozabiti na Kristusa. Ne pozabimo na najboljši in najlepši dar, ki nam ga je naklonil Bog – na Jezusa”, nas ob božiču opozarja sv. Mati Terezija.

 

Prihod Jezusa na božič je dopolnil Sveto družino. To Božjo navzočnost moramo prinesti v svoje družine. In kako to storimo? Z molitvijo. Družina, ki moli skupaj, ostane skupaj, in če ostanete skupaj, se boste imeli radi. Če molite, bodo vaša srca postala čista, čisto srce pa vidi Boga.

Na prvi božič za Jezusa v prenočišču ni bilo prostora. On, ki je Bog, je postal tako ponižen, tako majhen, tako nebogljen. Postal je odvisen od človeške matere.

Danes je Jezus še vedno ponižen, majhen in nebogljen v nerojenih in tistih, ki so materialno ali duhovno ubogi, lačni ljubezni in prijateljstva, tistih, ki ne poznajo Božje ljubezni, brezdomcev, ki želijo dom, zgrajen na ljubezni v vaših srcih. On je lačen, nag, bolan in brez doma v vaših lastnih srcih, v vaši družini in v vaših bližnjih.

Smo tu, da ga toplo sprejmemo, ponudimo besedo tolažbe, nasmeh?

Če je naša pozornost usmerjena le na praznovanje in darila, postane na božič zelo enostavno pozabiti na Kristusa. Ne pozabimo na najboljši in najlepši dar, ki nam ga je naklonil Bog – na Jezusa. In dajmo Jezusa drug drugemu, začnimo v naših družinah z nežno in najbolj osebno ljubeznijo drug do drugega, tako kot Bog ljubi vsakega izmed nas.

 

Molimo

Gospod, prišel si, da bi ljudje imeli življenje in ga imeli v izobilju. 

Daj, o Gospod, da bom svojim bratom vir veselja in ne bolečine.

(sv. Mati Terezija)

 

 

Vir: Catholic-Link
Foto: Shutterstock

 

Pripravila: Brigita R. Perše

Povej naprej.