Papež bo na pepelnično sredo maševal v baziliki sv. Petra

Objavljeno: 09. 02. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<em>Papež</em> bo na <strong>pepelnično sredo</strong> maševal v baziliki sv. Petra

Papež bo na pepelnično sredo dopoldan maševal v baziliki sv. Petra in ne bo imel splošne avdience. Postne pridige ob petkih bo vodil kardinal Cantalamessa, začele se bodo 26. februarja.

Letos maša na pepelnično sredo v baziliki sv. Petra

S Tiskovnega urada Svetega sedeža so sporočili, da bo papež Frančišek v sredo, 17. februarja, ob 9.30 obhajal sveto mašo z blagoslovom pepela in obredom pepeljenja pri oltarju katedre v baziliki sv. Petra. Zaradi varnostih ukrepov, povezanih s pandemijo, se bo slovesnosti lahko udeležilo zelo omejeno število vernikov. Isti dan ne bo splošne avdience.

Postne pridige: »Kaj pa vi pravite, kdo sem?«

Prefektura Papeške hiše je poleg tega zapisala, da se bodo letos postne pridige pričele 26. februarja. Vodil jih bo papeški pridigar kardinal Raniero Cantalamessa OFM Cap, tokrat na temo »Kaj pa vi pravite, kdo sem?« (Mt 16,15) Tako kot v adventu, bodo tudi v postnem času potekale v dvorani Pavla VI., kjer je mogoče zagotoviti potrebno razdaljo med udeleženci.

K meditacijam so poleg svetega očeta povabljeni kardinali, nadškofi, škofi in prelati papeške družine, zaposleni v rimski kuriji in na rimskem vikariatu, vrhovni predstojniki ali predstavniki redov, ki so odgovorni za bogoslužje v Vatikanu.

Pridige bodo potekale v petek 26. februarja, 5., 12. in 26. marca ob 9. uri.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.