V pustni Sobotni iskrici Radia Ognjišče zbrali 197.443 evrov

Objavljeno: 16. 02. 2021

|

V pustni <strong>Sobotni iskrici</strong> Radia Ognjišče <em>zbrali</em> 197.443 evrov

Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče sta v soboto, 13. februarja 2021, pripravila že devetnajsto tradicionalno Pustno Sobotno iskrico. Gre za dobrodelno akcijo, v kateri so s pomočjo poslušalcev Radia Ognjišče zbirali sredstva za projekte v misijonskih deželah.

Doslej so uspešno pomagali otrokom na različnih celinah. Z darovi poslušalcev so slovenski misijonarji, med drugim, zgradili šoli na Madagaskarju in v Kambodži, gradili ceste, obnovili porodnišnico, kupili hrano za šolske otroke v Etiopiji in na Madagaskarju. Lani je Pustna Sobotna iskrica pomagala obnoviti center za otroke s posebnimi potrebami in zgradila veliko večnamensko dvorano v Bujumburi v Burundiju.

»Potrudili smo se, da je bilo slišati prošnjo slovenske misijonarke s. Agate Kociper, ki že desetletja deluje v Braziliji. Zbiramo namreč sredstva za nakup hrane za dekleta, ki so iz različnih delov Amazonije prišla na misijon Sao Gabriel de Cachoeira. Tam obiskujejo šolo, različne delavnice in terapije, prek katerih bi se lahko znova samozavestne vrnile v življenje v domačem kraju,« pravi voditelj oddaje Pustna sobotna iskrica in radijski voditelj Jure Sešek.

Letos so se namenili pomagati Amazoniji. V Braziliji, med dekleti na misijonu Sao Gabriel de Cachoeira, deluje slovenska misijonarka s. Agata Kociper, ki se zaveda, kako pomembna so sredstva za nakup obrokov, ki zagotavljajo zdravje in moč na poti vrnitve v družbo. Slovenska misijonarka pravi: »V socialnem centru skušamo pomagati mnogim ranjenim, tudi zlorabljenim dekletom, ki so na misijonu našla varno zavetje in bi se rada zdrava in močna vrnila v življenje. V svojih družinah pogosto nimajo pravih pogojev za zdravo življenje na obrobju družbe.«

Organizatorji v običajnih razmerah vabijo tudi na pustni ples, ki je letos zaradi znanih razmer odpadel. Pustna Sobotna iskrica je tako nagovarjala radijske poslušalce, da prisluhnejo različnim zgodbam, ki so vabile k darovanju. Slišali so zahvale misijonarjev, ki jim je pustno dobro delo pomagalo v preteklosti, predvsem pa prošnjo za odprto srce v letošnji akciji, ki šegavemu pustu znova dodaja dobrodelni smisel.

Več o akciji: Radio Ognjišče

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: Radio Ognjišče

Obj.: M. B.

Povej naprej.