Slovenska filmska serija o desetih Božjih zapovedih Dekalog: uvodni video

Objavljeno: 07. 03. 2021

|

Slovenska <em>filmska serija</em> o desetih Božjih zapovedih <strong>Dekalog</strong>: <em>uvodni video</em>

Pred nami je uvodni del Dekaloga, ki nas bo vpeljal v novo serijo produkcijskega sodelovanja Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com ter Studia Siposh.

Filmska serija o desetih Božjih zapovedih je vpogled v njihovo ozadje ter neverjetno brezčasno aktualnost. Ne bomo jih naučeno naštevali – dopustili bomo, da nas izzivajo in skupaj razmišljali, kaj vse nosijo v svojem sporočilu.

Preden odgovorimo na ta izziv, ki se bo odvijal skozi deset krajših epizod, bomo stopili z Mojzesom na goro. Potem, ko je že popeljal svoje ljudstvo iz Egipta, Mojzesa ni čakalo lagodno življenje in spanje na lovorikah. Prišel je klic. »Pridi k meni na goro in ostani tukaj! Dal ti bom kamniti plošči, postavo in zapovedi, ki sem jih zapisal ljudstvu v poduk« (2 Mz 24,12).

Obljuba in sadovi zaveze, ki jo je Bog sklenil s človekom, ne prihajajo brez napora. Četudi se zdi, da je včasih vse obrnjeno proti nam in so napori večji, kot jih zmoremo, je stiska tista, ki ”iztisne” iz nas najboljše. In ko se zdi, da smo ujeti v misli, česa vse ne smemo, je to – včasih zelo ozka – pot in večkrat naporen vzpon k Resnici, novemu upanju, bogatejši veri. Desetim zapovedim to vodenje k Resnici uspeva;  to je njihova osvobajajoča moč.

Verjamemo, da bo nova serija s svojim sporočilom in večplastno zgodbo dober navdih tako za vsakdan kot tudi za različne pastoralne dejavnosti, zlasti pri delu z mladimi in odraslimi.

Pri del serije izide 17. marca na portalu Pridi in poglej, do takrat pa naj nas nagovarja napovednik.

Povej naprej.