Oglejte si sadove filmskega natečaja Wonderfest, ki pričajo o ustvarjalnosti mladih neodkritih talentov

Objavljeno: 10. 03. 2021

|

Oglejte si sadove <strong>filmskega natečaja Wonderfest</strong>, ki pričajo o <em>ustvarjalnosti mladih neodkritih talentov</em>

Studio Siposh je v želji po dodatnemu prispevku k razvoju slovenske filmske produkcije in ustvarjanju priložnosti za neodkrite talente, razpisal filmski natečaj.

Misel “WONDER IS THE MOST HUMAN OF ALL EMOTIONS”, ki je pravzaprav nekakšen moto Studia Siposh, je razlog, da so natečaj poimenovali Wonderfest. Odziv je presenetil, saj se je prijavilo preko sto kandidatov.

Ob sprejetju na ustvarjalni podvig je posameznik prejel posnetke z dveh snemanj za Dekalog, novo serijo, ki ponuja vpogled v deset Božjih zapovedi. Filmski material so v Studiu Siposh prepustili idejam in vizijam filmskega ustvarjanja željnim ustvarjalkam in ustvarjalcem. Navkljub gori materiala se podviga niso ustrašili in nastalo je lepo število končnih izdelkov. Cilj je bil ustvariti domiselno povezavo med dodeljenim svetopisemskim odlomkom ter posnetim materialom dveh vzponov na goro.

David Sipoš, ustanovitelj in producent, Matías Zemljič, scenarist in montažer, Vid Planinc, mojster vizualnih efektov ter Alen Prelesnik, izvršni producent, so se kot člani žirije zakopali v pregled prejetih izdelkov. Po tehtnem premisleku so bili rezultati jasni.

V naslednjih dneh vam bomo na Portalu Pridi in poglej predstavili izdelke štirih ustvarjalcev. Za uvod pa si lahko spodaj ogledate nekaj utrinkov oz. misli sodelujočih.

Videni posnetki se vam bodo morda zdeli nekam znani. Gre za nekatere posnetke, ki ste jih že videli v prologu za Dekalog, novo serijo o desetih Božjih zapovedih. Prva epizoda izide že prihodnji teden, v sredo, 17. marca na portalu Pridi in poglej.

 

 


Vir: Studio Siposh

Foto: Studio Siposh

Obj.: M. B.

Povej naprej.