Ob peti obletnici Amoris Laetitiae in začetku leta družine spletno srečanje »Naša vsakdanja ljubezen«

Objavljeno: 11. 03. 2021

|

Ob <strong>peti obletnici Amoris Laetitiae </strong>in začetku leta družine <em>spletno srečanje »Naša vsakdanja ljubezen«</em>

Dikasterij za laike, družino in življenje ter Papeški teološki inštitut Janez Pavel II. pripravljata spletno srečanje »Naša vsakdanja ljubezen«. Dogodek, ki bo potekal 19. marca, je povezan z začetkom leta, posvečenega družini, ki zaznamuje peto obletnico izdaje posinodalne apostolske spodbude Amoris Laetitia (Radost ljubezni).

S spletnim srečanjem »Naša vsakdanja ljubezen« se bo začela vrsto dogodkov, ki bodo zaznamovali leto družine. Gre za začetek poti, saj apostolska spodbuda Amoris Laetitia vsebuje veliko bogastvo, ki ga je še treba odkriti. Zato bo srečanje 19. marca vabilo k poglabljanju razumevanja besedila v prihodnosti. »Papeževa provokacija želi premakniti celotno Cerkev,« zatrjujejo organizatorji, ki želijo povezati pastoralo in teologijo ter na ta način pristopiti k Svetovnemu srečanju družin, ki bo leta 2022 potekalo v Rimu. Spletni dogodek »Naša vsakdanja ljubezen« bo zato tudi sestavljen iz dveh delov: prvi bo posvečen peti obletnici apostolske spodbude, drugi pa teološkim poglobitvam tega papeškega dokumenta.

V ospredju bo papeževo sporočilo, ki ga bo namenil vsem udeležencem. Sicer pa bodo spregovorili tudi kardinal Kevin Joseph Farrell, prefekt Dikasterija za laike, družino in življenje, kardinal Angelo De Donatis, vikar rimske škofije, in nadškof Vincenzo Paglia, kancler Papeškega teološkega inštituta Janez Pavel II. Udeležence bodo nagovorili še predsednik inštituta Pierangelo Sequeri, zakonca Giuseppina De Simone in Franco Miano, ki sta se udeležila sinode o družini, in drugi.

Leto družine, ki se bo sklenilo 26. junija 2022 z desetim Svetovnim srečanjem družin, je papež Frančišek napovedal 27. decembra 2020, z namenom, da bi prispevali k zorenju sadov posinodalne apostolske spodbude in pomagali Cerkvi, da bi bila bliže družinam po vsem svetu, ki so se v tem zadnjem letu soočale z mnogimi preizkušnjami.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.