Teden družine 2021 in odprtje Leta družine

Objavljeno: 18. 03. 2021

|

<em>Teden družine</em> 2021 in odprtje <strong>Leta družine</strong>

Pet let po izidu apostolske spodbude Amoris Laetitia je papež Frančišek za vesoljno Cerkev razglasil Leto družine, ki se začne 19. marca s praznikom sv. Jožefa in zaključi s svetovnim srečanjem družin 26. junija 2022 v Rimu.

Obenem smo tudi v letu sv. Jožefa, ki se je začelo 8. decembra 2020. Tako bomo na sam praznik sv. Jožefa, 19. marca, ob 20.00 v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani slovesno odprli Teden družine in hkrati Leto družine. S tem dogodkom želimo približati cilje in namen Leta družine. Predstavili bomo 12 konkretnih pastoralnih predlogov za “hojo z družinami”, ki jih navdihuje papeževa enciklika Amoris Laetitia.

Po uvodnem nagovoru ljubljanskega nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM bodo predstavniki različnih področij družinske pastorale podali kratke predstavitve dela z zakonci, starši, družinami, pari v pripravi na zakon, ločenimi, ostarelimi in mladimi … Predstavitve bodo podane kot informacija, kdo vse deluje v naši Cerkvi na Slovenskem, in kot vabilo, kam se verni lahko vključijo. Upamo lahko, da bo to tudi spodbudilo k nastanku še kakšnih skupin na župnijski ali škofijski ravni.

Odprtje se bo zaključilo s skupno molitvijo in blagoslovom ok. 21.30. Za prenos v živo bo poskrbljeno preko Facebooka. Vabljeni, da dogodek spremljate na povezavi: https://www.facebook.com/svjozef.si/live

Posnetek bo mogoče videti tudi kasneje na cerkvenih spletnih straneh.

 

Potek slovesnosti:

Ob 20.00 se zberemo v cerkvi sv. Jožefa v Ljubljani (oz. preko Zoom-a).

  • Pozdrav rektorja svetišča p. Tomaža Mikuša
  • Uvodni nagovor: g. nadškof msgr. Stanislav Zore OFM;
  • Sodelujoči predstavijo posamezna področja (po 3 min)
  • Zaključek z molitvijo in blagoslovom predvidoma ob 21.30.

 

Luka Mavrič

Foto: laityfamilylife.va

Povej naprej.