Petek, 26. marec: Zaradi katerega dela me hočete kamnati?

Objavljeno: 22. 03. 2021

|

Petek, 26. marec: Zaradi katerega dela me hočete kamnati?

Iz Jezusovih besed vidimo, da tudi kristjani nevernim ljudem najlažje pokažemo, da res verujemo, kadar delamo dobre in plemenite stvari. Celo ljudje, ki vernikov ne marajo, občudujejo in pohvalijo pomoč in dobroto, ki jo ti nudijo pomoči potrebnim. Papež Frančišek nas spodbuja, naj ne odvračamo svojega obraza od ubogih. Naj si prizadevamo, da bomo imeli pogled, ki sprejema, roko, ki dviga, besedo, ki tolaži, in srce, ki ljubi. Kaj bo torej naša izkaznica dobrote? Morda bom plačal položnico Karitas za določeno dobrodelno akcijo? Morda bom priskočil na pomoč sosedu? Lahko kakšen dan v postu preživim preprosto in bom to, kar bom v tem dnevu »prihranil«, namenil ljudem, ki so v stiski? Morda bom v postnih dneh pil manj ali pa se bom celo odpovedal uživanju alkoholnih pijač v znak solidarnosti z vsemi posamezniki in družinami, ki trpijo zaradi alkohola. Idej je veliko. Odločimo se in kakšno od njih tudi uresničimo.

Ljudi je Bog imenoval za bogove….

Kaj si, človek?

Čeprav si krhek in slaboten, te Bog neizmerno ceni in te imenuje Božji otrok…

Če Jezus prebiva v človeku ter je njegov prijatelj in voditelj, ta človek lahko zmore vse. Kristus nam namreč pomaga, nas krepi in nas ne zapusti. On je resnični prijatelj.

Kaj si še lahko želimo od takega prijatelja? Če nas “običajni” prijatelji zapustijo, nas On ne zapusti, ko smo v težavah ali stiskah. Kadarkoli se ozremo v Kristusa, se spominjamo njegove ljubezni in dobrih del, ki jih je delal. On nam je posredoval in nam posreduje neizmerno Božjo ljubezen; On je prišel, da bi bil most med Bogom in ljudmi.

Gospod nam bo podaril svojo milost in nam vtisnil v srca svojo ljubezen. Tako nam ne bo težko pri srcu in tudi velike stvari bomo lahko delali brez velikega truda.

 

Pripravil: Ervin Mozetič

Povej naprej.