Papež Frančišek mladim: Ne bojte se sanjati na veliko!

Objavljeno: 23. 03. 2021

|

Kategorije: Vera

Papež Frančišek <strong>mladim</strong>: <em>Ne bojte se sanjati na veliko!</em>

V nedavnem intervjuju za italijanski časnik La Stampa je papež Frančišek mladim namenil spodbudne besede: »Spodbujam jih, naj ne popustijo pod neugodnimi okoliščinami. Naj ne nehajo sanjati z odprtimi očmi. Naj se ne bojijo sanjati na veliko. Ko si prizadevajo za svoje sanje, se tako tudi zaščitijo pred tistimi, ki jim jih hočejo vzeti: pesimisti, nepoštenjaki in izkoriščevalci.

Res je, da nove generacije v tem tretjem tisočletju plačujejo najvišjo ceno ekonomske, zaposlitvene, zdravstvene in moralne krize. A jokati do onemoglosti k ničemur ne pripomore, nasprotno, še poveča krizo. Z nadaljnjim vztrajanjem, kot to že počnejo mnogi, mladi ne bodo ostali neizkušeni, zagrenjeni in nezreli. Ne bodo se ustavili pri iskanju priložnosti. […]

Bog je človeka ustvaril sposobnega in željnega znanja in dela. In ljubezni. Mladi imajo torej svežino in moč za uresničevanje temeljnih nalog, ki jih je naložil Bog, ter da tako postanejo moški in ženske znanja, ljubezni in karitativnosti. Z odprtostjo za srečanje in čudovitosti, se bodo lahko veselili ob lepotah in darovih življenja in narave, ob čustvih in ljubezni v vseh njenih pojavih. Vedno hoditi naprej, da bi se naučili nekaj iz vsake izkušnje, širiti znanje in povečevati upanje, ki je lastno mladosti – tako bodo vzeli v roke vajeti življenje in istočasno sprožili kroženje vitalnosti, ki bo dala napredek človeštvu.

Četudi se zdi, da noči ni konec, ni treba izgubiti poguma.«

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

 

Povej naprej.