Šopek idej za materinski dan

Objavljeno: 24. 03. 2021

|

Kategorije: Družina

<em>Šopek idej</em> za <strong>materinski dan</strong>

V četrtek, 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja Mariji, praznujemo tudi materinski dan. Na ta dan običajno v vrtcih in šolah priredijo kakšno predstavo in zapojejo mamicam. Letos zaradi vsem poznanih razmer takih prireditev ni. Zato pa vsaj doma ne pozabimo pripraviti kakega presenečenja, s katerim otroci pokažejo mamici, da jo imajo radi. Tukaj je predvsem na očetih, da se spomnijo in vključijo otroke, da skupaj pripravijo nekaj lepega.

Manica Marolt je zbrala nekaj idej, kako lahko doma praznujete materinski dan:

•Otroci naj narišejo, kaj najraje počnejo s svojo mamico ALI zakaj jo imajo radi ALI katera stvar jim je pri mamici najbolj všeč… Očetje nato zapišete njihove misli (starejši napišejo sami). Dodajte še list za naslovnico, na katero otroci narišejo mamico ali pa prilepijo njeno fotografijo ter zapišejo naslov: „Za najboljšo mamico“. Liste spnite skupaj, da nastane knjižica.

•Skupaj namesto mamice pripravite kosilo ali pa ji specite njeno najljubše pecivo.

•Naberite šopek spomladanskih cvetlic.

•Naučite otroke pesem Mamica je kakor zarja in ji jo zapojte.

•Vsi skupaj si izmislite svojo zgodbo/pesem o mamici. Zapišite jo in ilustrirajte. Pesem lahko tudi uglasbite.

Še več o tem, kako pripraviti otroke k sodelovanju in kako vse skupaj speljati, si lahko preberete na portalu, ki ga ureja: https://www.koreninevere.si/25-marec-gospodovo-oznanjenje/

 

Blagoslovljen praznik Gospodovega oznanjenja in vesel materinski dan!

 

Obj.: Luka Mavrič

Foto: freepik

Povej naprej.