Premiera druge epizode serije Dekalog v petek, 9. aprila, na Portalu Pridi in poglej

Objavljeno: 06. 04. 2021

|

<strong>Premiera</strong> <em>druge epizode serije Dekalog</em> v petek, 9. aprila, na Portalu Pridi in poglej

Serija Dekalog po nekajletnem premoru sledi zelo uspešnemu filmskemu projektu Sedem zakramentov Cerkve, ki je prav tako nastal v okviru sodelovanja Studia Siposh in Zavoda za pastoralno dejavnost Pridi.com.

Serija Dekalog ponuja vpogled v ozadje ter neverjetno brezčasno aktualnost desetih Božjih zapovedi. Ne bomo jih naučeno naštevali; dopustili bomo, da nas izzivajo in skupaj razmišljali, kaj vse nosijo v svojem sporočilu.

Zaradi pomena zaveze, ki jo je Bog sklenil s človeštvom ter ključne vloge zapovedi pri ohranjanju krščanskega moralnega kompasa, je Dekalog serija, ki želi osvežiti vedenje ali pa sploh prvič posredovati njihovo vsebino. Razlaga, ki smo jo morda pozabili ali pa še nikoli slišali zanjo, je podana preko pripovedovalčeve, strokovne in pričevanjske besede.

Skozi sodobno in dinamično filmsko pripoved Dekalog ponuja vedno aktualna izhodišča za pogovor in različne oblike dela v skupinah. V ta namen ob zakupu posamezne epizode prejmete posebej prilagojena vsebinska izhodišča, dve katehezi; za mlade in odrasle. Verjamemo, da bo nova serija s svojim sporočilom in večplastno zgodbo dober navdih tako za vsakdan kot tudi za različne pastoralne dejavnosti!

Druga epizoda serije Dekalog se z igranim, vsebinskim in pričevanjskim delom zavrti okrog druge Božje zapovedi; Ne skruni Božjega imena! Po pripovedovalcu Mihu nas bo najprej nagovoril profesor, nato se bomo podali v preteklost in spoznali Ivano Orleansko. V sklepnem delu serije nas bo s svojo življenjsko izkušnjo o pomenu spoštovanja Božjega imena pretresla Pia. Vabljeni, da se nam pridružite!

Po premierni uprizoritvi, v petek 9.aprila, ob 20.00 na Pastoralnem portalu Pridi in poglej bo tudi druga epizoda serije Dekalog na voljo v naši spletni trgovini.

 

 

Povej naprej.