Ključ, ki odpira oči za nov pogled

Objavljeno: 15. 04. 2021

|

Kategorije: Družina

<strong>Ključ</strong>, ki odpira oči za <em>nov pogled</em>

Razumljivo je, da želimo otroka vnaprej pripraviti na dogodke in odločitve, ki bodo odločilno zaznamovali njegovo življenje. Hočemo, da se zaveda pomena in teže prelomnega dogodka. To je npr. priprava na prvo sveto obhajilo, zakrament birme, maturo ali zaključni izpit … Žal gredo naše besede pogosto mimo njihovih ušes.

Tudi Jezus je učence vnaprej pripravljal na svojo smrt in vstajenje. Niso ga razumeli. Po vstajenju jim je potrpežljivo še enkrat od začetka razlagal vsa pisma in jim odpiral um. V luči velike noči so zdaj na novo razumeli ne le Jezusovo življenje, pač pa tudi svoje.

V življenju se nam zgodi veliko stvari, tudi povsem nepredvidenih. Včasih se sprašujemo, zakaj se mora ravno nam to dogajati? Česa se moramo naučiti? Želimo razvozlati pomen dogodkov v našem življenju.

Svojo življenjsko pot razumemo, ko jo gledamo prav skozi ta odrešenjski ključ: skozi Jezusovo smrt in vstajenje. Le s tem ključem bomo odprli oči tudi svojemu otroku, da bo na novo odkril pomen dogodkov v svojem življenju in svoje poslanstvo.

 

Luka M.

Foto: pixabay

Povej naprej.