Petek, 30. april: Odhajam, da vam pripravim prostor

Objavljeno: 23. 04. 2021

|

Petek, 30. april: Odhajam, da vam pripravim prostor

Kaj pomeni to? Kako Jezus pripravi prostor? S svojo molitvijo za vsakogar od nas. Jezus moli za nas in to je posredovanje. Jezus v tem trenutku deluje s svojo molitvijo za nas. In kako moli Jezus? Verjamem, da Jezus Očetu pokaže svoje rane, kajti rane je po vstajenju odnesel s seboj: Očetu pokaže rane in poimenuje vsakogar od nas. To je Jezusova molitev.

Vsakdo izmed nas se lahko vpraša: Kako je z oznanilom v mojem življenju? Kako je z mojim odnosom z Jezusom, ki posreduje zame? In kako je z mojim upanjem? Zares verjamem, da je Gospod vstal? Verjamem, da zame prosi Očeta? Vsakič, ko ga kličem, On moli zame, posreduje. Zares verjamem, da se bo Gospod vrnil, da bo prišel? Dobro bo za nas, če si bomo zastavili ta vprašanja glede naše vere.

Tomaž je  z vprašanji izzivalen, ker se mu ne da slediti, ne ker bi ne vedel. Noče zaupati, pa bi rad še dodatna pojasnila, kaj naj s svojim življenjem. Prav tako Filip zavlačuje. Kot da bi oba govorila, še malo nam razlagaj, bodi z nami in delaj. Če boš odšel, bomo morali delati mi. Ostani!

In tu jih Jezus spet razkrinka, ko pravi: Kdor veruje vame, bo dela, ki jih opravljam, opravljal tudi sam in še večja kot ta bo opravljal. Torej je sporočilo jasno: Na delo, naj dela pričujejo o naši veri.

V evangeliju smo slišali Jezusovo zagotovilo: »Kdor veruje vame, bo dela, ki jih jaz opravljam, tudi sam opravljal, in še večja kot ta bo opravljal.« …

To je ljubezen, ki se rodi iz odpovedi samemu sebi. Kali se v ponižnosti in krotkosti. Raste in množi se v darovanju, dokler ne preseže vsake človeške logike in razuma. Ljubezen je čudež vseh čudežev. Ljubezen edina ostane in v polnosti osrečuje.

K delom ljubezni nas torej vabi Gospod. …

Jezus gleda na svet z vidika večnosti. Cilj je v nebesih. Vse kar se dogaja na zemlji, je minljivo in vodi v večno bivališče, pri Očetu. Apostoli pričakujejo, da jim nariše pot v večnost, da jim opiše večnost in jim pokaže Očeta. A tako ne bo šlo, pravi. Dovolj jim mora biti, da je on tu, On, ki gleda v večnost, On ki o njej govori, On, ki tja odhaja in s svojimi deli oznanja, da je nebeško kraljestvo že tu na zemlji.

 

Pripravil: Ervin Mozetič

Povej naprej.