Papež ob pogrebu umorjene Nadie De Munari o neupravičenem nasilju nad misijonarji

Objavljeno: 03. 05. 2021

|

Kategorije: Vera

Papež ob pogrebu <strong>umorjene Nadie De Munari </strong>o <em>neupravičenem nasilju</em> nad misijonarji

Sveti oče ostro obsoja nasilje, ki je povzročilo smrt laične misijonarke Nadie De Munari. Pogrebna slovesnost je potekala v sredo v Peruju.

V perujskem mestu Nuevo Chimbote so v sredo, 28. aprila, pokopali laično misijonarko Nadio De Munari. V okviru misijonarskega programa Operacija Mato Grosso v Peruju je bila odgovorna za center Mamma mia v Nuevu Chimbotu. Pred enim tednom, v noči s torka na sredo, so nasilneži vstopili v njeno bivališče in ji med spanjem zadali udarce z mačeto. Umrla je prejšnjo soboto, 24. aprila, v bolnišnici.

Ob tragičnem dogodku je papež Frančišek poslal telegram škofu v Chimbotu, Angelu Franciscu Simonu Piornu, ki je tudi vodil pogrebno slovesnost. Sveti oče zagotavlja svojo molitev za pokojno misijonarko Nadio. Odločno izraža neodobravanje tega »neupravičenega nasilnega primera, ki se pridružuje mnogim drugim primerom, v katerih so izgubili življenje misijonarji in misijonarke, medtem ko so z odrekanjem služili evangeliju in pomagali najbolj pomoči potrebnim in nezaščitenim«. Kot še piše v telegramu, ki ga je v papeževem imenu podpisal državni tajnik kardinal Pietro Parolin, Frančišek prav tako »moli za večni počitek duši te prostovoljke in jo izroča priprošnji Božje Matere«. Svojo »očetovsko bližino« izraža staršem, svojcem in sorodnikom ter »zagotavlja svoj molitveni spomin in svoj blagoslov« vsem, ki so se udeležili pogreba.

Nadia De Munari je bila laična misijonarka, stara 50 let, rojena v Italiji. V perujskem obmorskem mestu Nueva Chimbote je vodila center Mamma mia ter bila odgovorna za pet vrtcev in eno osnovno šolo, ki delujejo v okviru gibanja Operacija Mato Grosso. Gre za pomoč, ki je zagotovljena približno 500 otrokom iz najrevnejših predelov mesta ter mnogim priseljencem, ki prihajajo iz najrevnejših andskih vasi, da bi v mestu našli boljše življenjske razmere.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.