Papež z zaskrbljenostjo spremlja dogajanje v Sveti deželi

Objavljeno: 17. 05. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papež z zaskrbljenostjo spremlja <strong>dogajanje</strong> v <em>Sveti deželi </em>

Dragi bratje in sestre! Z največjo zaskrbljenostjo spremljam to, kar se dogaja v Sveti deželi. V teh dneh so se nasilni spopadi med Gazo in Izraelom še povečali in je veliko tveganje, da se sprevržejo v spiralo smrti in uničevanja. Veliko število ljudi je bilo ranjenih in veliko nedolžnih oseb je umrlo. Med njimi so tudi otroci in to je grozno, nesprejemljivo. Njihova smrt je znamenje, da ni želje po izgradnji prihodnosti, temveč se jo hoče uničiti.

Poleg tega sta naraščajoče sovraštvo in nasilje po različnih mestih Izraela velika rana za bratstvo in mirno sobivanje med prebivalci, ki jo bo težko zaceliti, če ne bo takojšnje odprtosti za dialog. Sprašujem se, kam bosta pripeljala sovraštvo in maščevanje? Zares mislimo, da bomo gradili mir tako, da bomo uničili drugega? V imenu Boga, ki je ustvaril vsa človeška bitja enaka po pravicah, dolžnostih in dostojanstvu in jih je poklical, da bi živela med sabo kot bratje, pozivam k pomiritvi in tiste, ki imajo odgovornost, da prenehajo s hrupom orožja in se odpravijo na pot miru, tudi s pomočjo mednarodne skupnosti.

Skupaj molimo, da bi mogli Izraelci in Palestinci najti pot dialoga in odpuščanja ter postali potrpežljivi graditelji miru in pravičnosti ter se tako korak za korakom odprli za skupno upanje ter sobivanje med brati.

Molimo za žrtve, še posebej za otroke.

 


Vir: Vatican News

Foto:Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.