Amoris Laetitia: Simpozij o strategijah za pastoralno izvajanje

Objavljeno: 08. 06. 2021

|

<em>Amoris Laetitia: </em><strong>Simpozij o strategijah</strong> za pastoralno izvajanje

V okviru Leta Amoris Laetitia bo potekal spletni forum o strategijah za pastoralno izvajanje papeževe spodbude Amoris Laetitia. Organizira ga Dikasterij za laike, družino in življenje.

Dikasterij za laike, družino in življenje organizira spleni forum z naslovom »Na kateri točki smo z Amoris Laetitio? Strategije za pastoralno izvajanje spodbude papeža Frančiška«. Srečanje, ki bo potekalo od 9. do 12. junija 2021, je namenjeno delegatom za družinsko pastoralo.  Umeščeno je v okvir Leta Amoris Laetitia in predstavlja priložnost za dialog v sinodalnem slogu, in sicer o izkušnjah in perspektivah aktualizacije apostolske spodbude ter njeni aplikaciji s pastoralnega in misijonarskega vidika.

Spletnega foruma se udeležujejo izključno odgovorni za družinsko pastoralo pri škofovskih konferencah, predstavniki združenj in mednarodnih cerkvenih gibanj. Na podlagi konkretnih izkušenj, ki jih imajo posamezne cerkvene stvarnosti, se bodo v okviru foruma odvijala zasedanja, ki se bodo vsebinsko osredotočila na pripravo na zakon, formacijo spremljevalcev, vzgojo otrok, zakonsko duhovnost, družinsko misijonskost ter pastoralne poti za spremljanje, razločevanje in vključevanje šibkih točk.

Foruma o apostolski spodbudi Amoris Laetitia se bo udeležilo 350 delegatov, ki zastopajo 70 škofovskih konferenc in več kot 30 združenj in mednarodnih gibanj. Uvodno predavanje in sklepni nagovor bo imel kardinal Kevin Farrell, prefekt Dikasterija za laike, družino in življenje.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.