2. kateheza in video v Letu družine – Družina v luči Božje besede

Objavljeno: 10. 06. 2021

|

Kategorije: Družina

<strong>2. kateheza</strong> in <strong>video</strong> v Letu družine – <em>Družina v luči Božje besede</em>

V Letu družine je kard. Farrell, prefekt Dikasterija za laike, družino in življenje, napovedal serijo desetih videov in katehez. V njih odkrivamo, kako velik dar je družina za Cerkev in za družbo. Sveti oče nam z družinami vabi, da v domači družini, v zakonskih skupinah, župnijskih občestvih in širših skupnostih odkrivamo sporočilo Amoris Laetitiae in da se na ta način skupaj pripravljamo na svetovno srečanje družin v Rimu, junija 2022.

Druga kateheza z videom nosi naslov Družina v luči Božje besede. »Kako si predstavljamo Božjo ljubezen? Je na tem svetu kakšna konkretna danost, v kateri bi lahko to ljubezen videli na lastne oči? Vsekakor! To je družina! Božja podoba odseva v moškem in v ženski, v zakonski ljubezni, ki je živa ’podoba’, ki razodeva Boga.« S temi uvodnimi besedami sveti oče predstavi vidno podobo nevidne Božje ljubezni.

V njej najdemo naslednje teme:

1 – Zakonska ljubezen: »živa podoba«, ki razodeva Boga

2 – Nikomur ni usojeno biti sam

3 – Pristna ljubezen vedno poraja življenje

4 – Božja skrivnost odseva v družini

Celotna 2. kateheza

 

Kateheze v Letu družine so namenjene premišljevanju v družini ali v skupnosti družin, na primer v zakonskih skupinah, pri družinski katehezi, idr.

Ta kateheza se navezuje na spodbudo Amoris Laetitia, in sicer od poglavja 8 do 30. Vabljeni k branju na tej povezavi: Amoris Laetitia – Radost ljubezni

 

Luka Mavrič

Foto: Dikasterij za laike, družino in življenje

Povej naprej.