Praznovanje 30. obletnice slovenske samostojnosti v Katoliški cerkvi v Sloveniji

Objavljeno: 14. 06. 2021

|

<em>Praznovanje</em><strong> 30. obletnice slovenske samostojnosti</strong> v Katoliški cerkvi v Sloveniji

Škofje so na 123. redni seji SŠK, ki je potekala 3. maja 2021, spregovorili tudi o praznovanju 30. obletnice slovenske samostojnosti v Katoliški cerkvi v Sloveniji in spodbujajo, naj v nedeljo, 20. junija 2021, župniki darujejo svete maše za domovino, blagoslovijo slovensko zastavo in jo izobesijo iz zvonika ob prepevanju slovenske himne. Po sv. maši je zaželen kulturni program.

Škofje župnike in vernike vabijo, naj se pridružijo pobudi 24 ur posta in molitve za domovino, ki bo potekala od 21. junija od 18.00 do 22. junija do 18.00, ko bo sklep s slovesno sveto mašo za domovino v ljubljanski stolnici ter molitvi devetdnevnice za domovino, ki jo bodo prejeli župniki preko pastoralnih služb. K molitvi za domovino bo spodbujala tudi molitev na podobicah, ki jih bomo prejeli verniki.

V četrtek, 24. junija 2021, ob 18.00 se bodo po vseh župnijskih cerkvah oglasili zvonovi v čast 30. obletnice samostojnosti in neodvisnosti.

Škofje še vabijo, da dogodke in prireditve, ki so povezani s praznovanjem naše samostojnosti duhovniki, redovniki in redovnice ter katoliške ustanove sporočijo na SŠK preko spletnega obrazca, ki je objavljen na spletni strani SŠK oz. preko e-pošte: [email protected].

 


Vir: Katoliška Cerkev

Foto: Jože Čuk

Obj.: M. B.

Povej naprej.