Covid-19: Papež Frančišek devetim državam poslal ventilatorje

Objavljeno: 18. 06. 2021

|

<strong>Covid-19</strong>: <EM>Papež</EM> Frančišek devetim državam <EM>poslal ventilatorje</EM>

Papež Frančišek še naprej spremlja z molitvijo in tudi s konkretno karitativnostjo ljudstva, ki jih je pandemija najbolj prizadela. V četrtek, 17. junija, je preko Aposotlske elemozinerije na nunciature devetih držav poslal ventilatorje in druge zdravstvene pripomočke.

Od Latinske Amerike do Indije, preko Južne Afrike in Sirije, pa vse do Papue Nove Gvineje. Svetovna zdravstvena organizacija je ponovno opozorila na povečanje okužb zaradi različic virusa. Medtem ko je kampanja cepljenja v najbogatejših državah v polnem zamahu, v najrevnejših deželah ljudje še naprej umirajo v velikem številu. To je razlog, da je Apostolska elemozinerija pod vodstvom kardinala Konrada Krajewskega kupila 38 pljučnih ventilatorjev ter jih poslala državam, ki še potrebujejo tovrstne pripomočke za reševanje življenj.

V Brazilijo in Indijo, kjer se je s covidom-19 do sedaj okužilo skoraj 50 milijonov oseb, je bilo poslanih šest ventilatorjev. Pet jih bosta prejeli Argentina in Kolumbija, štiri Čile in Južna Afrika, tri Bolivija in Sirija, dva pa Papua Nova Gvineja.

Pošiljke so bile poslane preko diplomatske pošte na nunciature posameznih držav, ki jih bodo razdelile bolnišnicam, katerim so namenjene.

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.