K skupnemu izviru: 24 ur molitve in posta za domovino

Objavljeno: 22. 06. 2021

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

<em>K skupnemu izviru</em>: <STRONG>24 ur molitve in posta za domovino</STRONG>

Začeli smo devetdnevnico za domovino, ki letos ob 30. letnici slovenske samostojnosti poteka pod geslom: K skupnemu izviru. Vsako jutro ob petih lahko iz kapele  Radia Ognjišče spremljate molitev rožnega venca, ki jo vodijo slovenski škofje, pridružili se jim bodo tudi vojaški, policijski in zaporniški vikarji ter nekaj predstojnikov redovnih skupnosti.

Novinarka Marjana Debevec se je o pobudi molitve za domovino pogovarjala s članico pripravljalnega odbora Matejo Maček, ki je povzela, da so v pripravljalnem odboru ob 20. letnici slovenske države začutili, da je prav, da sodržavljane povabimo k molitvi za domovino, ker so prepričani, da molitev spreminja svet in nas. Kot verni državljani lahko tudi z molitvijo prispevamo k dobremu naše države in skupne domovine, ko molimo za ljudi na odgovornih delovnih mestih in namesto, da vse stavimo samo nase, tudi Boga prosimo za blagoslov.

V okviru pobude se bo 21. junija začela tudi 24 urna molitev in post za domovino, ki povezuje različne skupine, gibanja in skupnosti v Cerkvi, ne le v domovini, ampak tudi po svetu, saj bodo v tej molitveni verigi sodelovali tudi Slovenci, ki živijo v tujini. Molitev bo neposredno predvajana preko Youtube kanala Družine.«

Molitev za domovino

Nebeški Oče, postavil si nas v to lepo domovino, da bi izpolnili svoje poslanstvo in bili odprti za življenje.Vendar nas mnoge sile odvračajo od tega; prevečkrat iščemo sebične koristi in pozabljamo na druge. Zato Te prosimo za dar skesanosti in spreobrnjenja Naj Tvoj Duh zaveje nad možmi in ženami, ki nas vodijo, da bodo delovali za pravičnost in razvoj domovine, nam pa pomagaj, da bomo odgovorni na svojem mestu in da se bomo kljub razlikam veselili drug drugega.

Pomagaj nam podpirati mlade, biti blizu družinam in ostarelim ljudem. Nauči nas prisluhniti vsem, ki trpijo. Na priprošnjo nebeške matere Marije se nas usmili, molitev in post naj bosta naša zaveza s Teboj. Prosimo Te, podeli nam blagoslov za naše osebno in skupno življenje. Amen.

 

 


Povzeto po: Radio Ognjišče

Foto: Fb Molitev in post za domovino

Obj.: M. B.

Povej naprej.