Logotip in geslo papeževega apostolskega potovanja na Slovaško

Objavljeno: 27. 07. 2021

|

<strong>Logotip in geslo</strong> papeževega apostolskega <em>potovanja na Slovaško</em>

Logotip vsebuje geslo papeževega potovanja na Slovaško, ki se glasi: »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«. Spodaj je znotraj srca upodobljena cesta, ki simbolizira pot proti križu, ki ponovno kliče k ljubezni do Jezusa, sv. Jožefa in Device Marije, zavetnice Slovaške. Sedem zvezd nakazuje ime, ki ga ljudska pobožnost daje Devici: »Naša Gospa sedmih žalosti«. Logotip vsebuje belo, modro in rdečo barvo slovaške zastave ter belo in rumeno vatikanske države.

Geslo potovanja na Slovaško se glasi: »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«.

Devica Marija, Božja Mati, je ljubila Jezusa Kristusa z vsem srcem in mu je vedno stala ob strani ne glede na nevarnosti ali bolečine. Slovaški verniki zelo častijo Žalostno Mater in že stoletja kličejo njeno pomoč.

Papež Frančišek je v apostolskem pismu Patris Corde usmeril pozornost na Jožefovo očetovsko srce, katerega zgled vabi, da se obrnemo na Jezusa in ga vsak dan iščemo. Sveta družina spodbuja, da napredujemo po poti k Jezusu.

Tematika izraža molitev, da bi obisk papeža Frančiška na Slovaškem okrepil vero in obnovil željo hoditi po korakih Gospoda Jezusa, ki »ni prišel, da bi mu stregli, temveč da bi stregel in dal svoje življenje« (Mt 20,28).

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.