Sveti oče mednarodno skupnost pozval h konkretni pomoči Libanonu

Objavljeno: 05. 08. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Sveti oče mednarodno skupnost <EM>pozval</EM> h <strong>konkretni pomoči Libanonu</strong>

Ob koncu splošne avdience je papež Frančišek spomnil na eksplozijo, ki je pred enim letom odjeknila v Bejrutu. Mednarodno skupnost je pozval, naj pomaga Libanonu ne le z besedami, ampak s konkretnimi dejanji.

Leto dni po strašni eksploziji, ki se je zgodila v pristanišču v Bejrutu, prestolnici Libanona, in je povzročila smrt in uničenje, gre mora misel tej dragi državi, posebej žrtvam, njihovim družinam, številnim ranjenim in tistim, ki so izgubili dom in delo, mnogi pa so izgubili upanje za življenje.

Na dan molitve in premišljevanja za Libanon, 1. julija, smo skupaj s krščanskimi verskimi voditelji sprejeli želje in pričakovanja libanonskega ljudstva, ki je utrujeno in razočarano, ter prosili Boga za luč upanja, da bi moglo premagati težko krizo. Danes se obračam tudi na mednarodno skupnost in jo pozivam, naj pomaga Libanonu narediti pot »vstajenja« s konkretnimi dejanji, ne le z besedami, ampak s konkretnimi dejanji. Upam, da bo v tem smislu konferenca, ki bo potekala na pobudo Francije in Združenih narodov, uspešna.

Dragi Libanonci, moja želja, da bi vas prišel obiskat, je velika in nikoli se ne naveličam moliti za vas, da bo bil Libanon ponovno sporočilo bratstva, sporočilo miru za ves Bližnji vzhod.

 

Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B

Povej naprej.