Ameriški škofje kritizirajo skrajšane postopke deportacij družin

Objavljeno: 11. 08. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Ameriški <strong>škofje kritizirajo</strong> skrajšane postopke <em>deportacij družin</em>

Ameriška škofovska konferenca (USCCB) je izrazila zaskrbljenost zaradi poostrenih predpisov za deportacije, ki jih je v času predsedovanja Joeja Bidna, napovedalo ameriško ministrstvo za domovinsko varnost.

Ministrstvo bo v prihodnje uporabilo tudi skrajšane postopke deportacije za družine migrantov. Na ta način želi vlada hitro deportirati družine, za katere se domneva, da so v državo vstopile nelegalno. “Ta postopek spodkopava ustrezne postopke in tem ljudem preprečuje zaščito, ki jo predvideva nacionalno in mednarodno pravo,” kritizirajo škofje. To je še toliko resnejše, ko gre za družine, ki iščejo azil z otroki.

Škofje v svoji izjavi poudarjajo: »Družine morajo biti zaščitene in vedno je treba spoštovati človekovo dostojanstvo vseh«. Vlado opozarjajo, naj spremeni predpise oz. ukine pospešene postopke deportacij: »Delati moramo skupaj kot narod, da bodo migranti sprejeti, zaščiteni in vključeni v skladu z dostojanstvom, ki jim ga daje Bog.«  V izjavi navajajo štiri načela pri sprejemanju beguncev in migrantov, ki jih papež Frančišek že več let vztrajno ponavlja.


Povzeto po: Kathpress

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.