Stična mladih: 40-dnevni Stična izziv #utrdimokorake

Objavljeno: 11. 08. 2021

|

Kategorije: Mladi

<strong>Stična mladih</strong>: <em>40-dnevni Stična izziv</em> #utrdimokorake

Ustvarjalci festivala Stična mladih, ki v tem letu praznuje 40-letnico, so izhajajoč iz letošnjega gesla »Utrdi moje korake«, priredili posebno obliko priprave na jubilejni dogodek, ki bo potekal 18. septembra v Stični. Z željo, da mlade spodbudijo pri utrjevanju korakov na različnih življenjskih področjih in tako na praktičen način podprejo vsebino festivala, so pripravili 40-dnevni Stična izziv, ki so ga naslovili #utrdimokorake.

Ker je letošnje leto za Stično mladih v znamenju števila 40 – 40. obletnica srečanja in geslo, ki izhaja iz Psalma 40 – so se organizatorji odločili, da svojo idejo izvedejo v obdobju 40 dni pred dogodkom.

Izziv tako poteka med 9. avgustom in 17. septembrom 2021 in poleg priprave na jubilejno srečanje katoliških mladih predstavlja tudi pripravo na nedeljo mladih (12. september 2021) in teden mladih (12.-18. september 2021).

40-dnevni Stična izziv #utrdimokorake sestavlja več posameznih izzivov oz. nalog, ki se navezujejo na šest področij: telo, duša, duh, odnosi, skupnost in kreativnost. Knjižica z izzivi, ki mladim ponuja tudi povezave do zanimivih in navdihujočih videov, podkastov, pesmi in člankov, je prosto dostopna na spletni strani Stične mladih na podstrani »Stična izziv«, objavljena pa bo za vsak teden posebej.

»Namen izziva #utrdimokorake je na praktičen način podpreti vsebino 40. Stične mladih, ki tokrat nagovarja predvsem strah in negotovost. Z naborom pripravljenih izzivov želimo mladim že v obdobju pred Stično mladih ponuditi način za rast in napredek – utrjevanje korakov – tako na duhovnem kot tudi preostalih omenjenih področjih«, pravijo ustvarjalci in vabijo mlade, da se izzivu pridružijo v čim večjem številu.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.